English

Henna Lehtinen Salomaa Yhtiöt Oy:n toimitusjohtajaksi

Markkinoinnin, konsultoinnin ja viestinnän asiantuntijayrityksiä omistava Salomaa Yhtiöt Oy kirkastaa emoyhtiön roolia ja vastuualueita. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty KTM Henna Lehtinen.

Henna Lehtinen on toiminut Salomaa Yhtiöiden talous- ja hallintojohtajana sekä tytäryhtiöiden hallituksissa toukokuusta 2017. Aiemmin hän työskenteli mediakonserni Bonnierin Suomen kirjaliiketoimintojen CFO:na.

Salomaa-yhtiöryhmä koostuu itsenäisesti toimivista markkinointi-, konsultointi-, ja viestintäalan yhtiöistä. Emoyhtiö keskittyy sijoitus- ja kiinteistöomaisuuden hallinnointiin sekä tytäryhtiöiden tarvitsemien palvelujen ja resurssien kehittämiseen.

– Asiakkaidemme ja yhtiöidemme toimintaympäristö muuttuu todella voimakkaasti ja nopeasti. Meillä on nyt erittäin hyvä tilanne, ja mahdollisuus uudistaa myös omia toimintamallejamme. Lisäämme yhtiöidemme johdon ja hallitusten vastuuta ja valtaa liiketoiminnan kehittämisestä ja investoinneista. Yhtiömme panostavat ketterien toimintamallien rakentamiseen yhdessä asiakkaidemme kanssa sekä investoivat proaktiivisesti tulevaisuuden kyvykkyyksien kasvattamiseen, linjaa Salomaa Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Ossi Pohjola.

Salomaa-yhtiöryhmän myyntikate oli elokuussa 2020 päättyneellä tilikaudella 31,9 miljoonaa euroa. Liiketulos, 1,1 miljoonaa euroa, kasvoi 11,2 % edelliseen tilikauteen nähden. Lehtinen vetää jatkossakin myös talous- ja hallintopalveluja.

– Salomaa on hyvin vakavarainen yhtiö, mikä mahdollistaa yritysryhmän vahvistamisen sekä investoimalla uuteen liiketoimintaan että tukemalla yhtiöiden orgaanista kasvua monin tavoin. Parhaillaan emoyhtiö toteuttaa mm. mittavaa perusparannushanketta Annankadun kiinteistössämme, johon rakennamme uutta, yhtiöillemme sopivaa toimitilaa, toteaa toimitusjohtajana aloittava Henna Lehtinen.

Lehtinen seuraa tehtävässä Antti Kärävää, joka johti yhtiöryhmää vuodesta 2018.

Takaisin etusivulle